• 22 maja, 2023

[V ŽIVO] Černač vladi: Kaj boste storili, da ne pride do škodljive prodaje Športne loterije Slovenije?

[V ŽIVO] Černač vladi: Kaj boste storili, da ne pride do škodljive prodaje Športne loterije Slovenije?

“Zanima me predsednik vlade, kakšno je vaše stališče, zlasti pa vlade, glede prodaje Športne loterije Slovenija tujemu skladu. Zanima me tudi, ali se s prodajo Športne loterije Slovenije, torej kokoši, ki nosi zlata jajca, tujemu skladu, strinjate?! In v kolikor se ne strinjate, me zanima, kaj boste storili, da do te škodljive prodaje Športne loterije Slovenije, ne pride?” je poslansko vprašanje Golobu zastavil poslanec SDS Černač. 

Na današnji redni seji DZ poslanci postavljajo vprašanja premierju Robertu Golobu in ekipi ministrov, s čimer se bo začela redno mesečno plenarno zasedanje. Poslanska vprašanja je pripravila tudi v poslanska skupina SDS. Poslanca Zvonka Černača je zanimalo upravljanje in razpolaganje z državnim in paradržavnim premoženjem, poslanca Andreja Hoivika pa razmere na RTV Slovenija. Poslanci na tokratni seji sicer obravnavajo rebalans proračuna, predlog novele zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, saj želi vlada spremeniti dodatno zavarovanje. Prav tako nameravajo obravnavati predlog zakona, ki bi omogočil vračilo kazni petkovim izgrednikom in huliganom.

Kot prvi je poslansko vprašanje premierju Golobu zastavil poslanec Černač: “Vlada ima na področju upravljanja in gospodarjenja z državnim premoženjem velike pristojnosti, predvsem pa veliko odgovornost do vseh, ki so to premoženje v preteklosti ustvarili, predvsem pa do davkoplačevalcev, saj je z dobrim upravljanjem državnega premoženja mogoče zagotavljati znatna finančna sredstva, za številne skupne potrebe, s tem pa zmanjšati pritiske na proračun, posledično pa povečevanje davčnih bremen …” Ob tem je posebej izpostavil Loterijo Slovenije, ki je v posredni državni lasti. Kot je posebej poudaril, letni promet podjetja presega sto milijonov evrov, lanski dobiček znaša skoraj štiri milijone evrov, tako promet kot dobiček, pa se iz leta v leto povečujeta itd.Skoraj 12 milijonov evrov se nateče v državni proračun preko različnih dajatev (največja lastnika sta državni podjetji Pošta Slovenije in Loterija Slovenije, vsaka ima po 20 odstotni delež, delež pa ima tudi Smučarska zveza Slovenije, Olimpijski komite Slovenije pa prav tako oba po 20 odstotkov, Nogometna zveza Slovenije pa ima 17,3 odstotni delež). Nedavno je javnost izvedela, da nameravajo Smučarska zveza, Olimpijski komite in Nogometna zveza večinski delež prodati tujemu skladu. Fundacija za šport tej prodaji ostro nasprotuje. Prodaja bi namreč negativno vplivala na bodoča sredstva, ki jih preko javnih razpisov Fundacija za šport, namenja za sofinanciranje slovenskega športa, posledično pa bi bil ogrožen obstoj lokalnih ter nacionalnih športnih zvez in društev, kot tudi drugih izvajalcev na dotičnem področju.

“Kaj boste storili, da do te škodljive prodaje “kokoši, ki nosi zlata jajca”, ne pride?!”
“Zanima me predsednik vlade, kakšno je vaše stališče, zlasti pa vlade, glede prodaje Športne loterije Slovenija tujemu skladu. Zanima me tudi, ali se s prodajo Športne loterije Slovenije, torej kokoši, ki nosi zlata jajca, tujemu skladu, strinjate?! In v kolikor se ne strinjate, me zanima, kaj boste storili, da do te škodljive prodaje Športne loterije Slovenije, ne pride?” 

Naš predlog k razporeditvi sredstev za dobrobit ljudi in razvoj države je bil s strani koalicije na Odboru za finance zavrnjen. pic.twitter.com/NKqQnPIqXU

— Poslanska skupina SDS (@PS_SDS) May 20, 2023

 

 

Na seji Odbora za finance tudi po pol leta (od referenduma dalje) @vladaRS zavaja, da novih zaposlitev/stroškov za nova ministrstva ne bo oz. jih ni.

Klikneš spletno stran vlade delovna mesta zadnji vnos za @msp_rs pic.twitter.com/ZQ780tzEKV

— Andrej Hoivik (@andrejhoivik) May 20, 2023

 

 

.@AnzeLog: Tveganja, na katere opozarja Fiskalni svet, se bodo poznala v denarnicah davkoplačevalcev na 2 stopnjah. Z vidika inflacije na višjih drobnoprodajnih cenah hrane in oblek, na drugi strani z višanjem obrestnih mer kreditov. pic.twitter.com/msAquWACPB

— Poslanska skupina SDS (@PS_SDS) May 20, 2023

Domen Mezeg

 

 

 

The post [V ŽIVO] Černač vladi: Kaj boste storili, da ne pride do škodljive prodaje Športne loterije Slovenije? first appeared on Nova24TV.

Preberi več “Zanima me predsednik vlade, kakšno je vaše stališče, zlasti pa vlade, glede prodaje Športne loterije Slovenija tujemu skladu. Zanima me tudi, ali se s prodajo Športne loterije Slovenije, torej kokoši, ki nosi zlata jajca, tujemu skladu, strinjate?! In v kolikor se ne strinjate, me zanima, kaj boste storili, da do te škodljive prodaje Športne loterije
The post [V ŽIVO] Černač vladi: Kaj boste storili, da ne pride do škodljive prodaje Športne loterije Slovenije? first appeared on Nova24TV. 

Nova24TV 

Pustite odgovor