• 22 maja, 2023

(PREJELI SMO): Slovenska karitas zbira sredstva za pomoč ob plazovih v Šentilju, Juršincih in Cirkulanah

(PREJELI SMO): Slovenska karitas zbira sredstva za pomoč ob plazovih v Šentilju, Juršincih in Cirkulanah

Piše: Slovenska karitas

Slovenska karitas odpira račun za pomoč prizadetim v plazovih. Ob zadnjem velikem deževju so bile s plazovi huje prizadete tudi posamezne družine, predvsem na severovzhodu Slovenije na območju Šentilja, Cirkulan in Juršincev.

Več kot 14 družin, od katerih nekatere začasno živijo pri sorodnikih, v zasilnih nastanitvah ali v bivalnikih, potrebujejo pomoč in solidarnost. Karitas je na tem območju že vzpostavila stik s prizadetimi družinami. Slovenska karitas je danes tudi namenila 15.000 EUR za prvo pomoč družinam, ki jih je prizadel plaz.

Vse, ki bi želeli pomagati prosimo, da svoj dar nakažejo na:

Slovenska karitas
Kristanova ulica 1
1000 Ljubljana
TRR: SI56 0214 0001 5556 761
Namen: PLAZOVI 2023
Sklic: 00 6256

Slovenci bomo ponovno izrazili solidarnosti, sočutja in podpore prizadetim. Poleg materialne škode, plazovi povzročajo tudi strah za mnoge prebivalce na prizadetih območjih.

Iskrena hvala za vsak dar!

Za dodatne informacije v zvezi z stanjem in pomočjo na terenu se lahko obrnete na darko.bracun@karitasmb.si ter v zvezi z zbiranjem sredstev na mojca.kepic@karitas.si, 01/300 59 60.

Peter Tomažič, generalni tajnik Slovenske karitas

 

The post (PREJELI SMO): Slovenska karitas zbira sredstva za pomoč ob plazovih v Šentilju, Juršincih in Cirkulanah appeared first on Demokracija.

​Demokracija Piše: Slovenska karitas Slovenska karitas odpira račun za pomoč prizadetim v plazovih. Ob zadnjem velikem deževju so bile s plazovi huje prizadete tudi posamezne družine, predvsem na severovzhodu Slovenije na območju Šentilja, Cirkulan in Juršincev. Več kot 14 družin, od katerih nekatere začasno živijo pri sorodnikih, v zasilnih nastanitvah ali v bivalnikih, potrebujejo pomoč in
The post (PREJELI SMO): Slovenska karitas zbira sredstva za pomoč ob plazovih v Šentilju, Juršincih in Cirkulanah appeared first on Demokracija. Preberi več 

Pustite odgovor