• 26 maja, 2023

Ministrica ne pozna meja občin, poleg tega ob jahanju vodenje prepušča konju

Ministrica ne pozna meja občin, poleg tega ob jahanju vodenje prepušča konju

Piše: Sara Kovač (nova24tv.si)

Včeraj so v državnem zboru razpravljali o predlogu zakona o povračilu glob zaradi kršitve covidnih odlokov. Koalicija se je opredelila do predloga, hkrati pa so postregli z izjavami, ki so naravnost, kot se je tudi na seji izrazila predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, butasti. Poleg tega, da je priznala, da je kršila predpise prehoda iz občine v občino, je priznala tudi, da pri jahanju konj vodi njo in ne ona konja. “Konj ne ve, kje se ena občina konča in začne druga,” je dejala. 

Urška Klakočar Zupančič se je v razpravi dotaknila tudi prepovedi gibanja med občinami, ki je bila med epidemijo v veljavi nekaj mesecev, tako kot v mnogih državah. “Veste, spraševala sem se, kaj bo, ko bom šla s konjem v drugo občino. Konj ne ve, kje se ena občina konča in začne druga. Tako da sem, no, evo, hodila iz ene v drugo občino,” je dejala. Očitno predsednico DZ iz vrst Gibanje Svoboda med jahanjem vodi konj in ne ona njega. Glede na njeno izjavo v DZ, bi v slednje lahko celo zlahka verjeli.

 

 

Spomnimo, da je bila prva, ki je v luči kritik protikovidnih ukrepov opozorila nase s smešnimi izjavami, poslanka Maša Kociper. V želji, da bi čim bolj očrnila ukrepe, ki so se sicer izvajali v mnogih evropskih državah, nekje še bolj strogo, je izjavila, da najmanjša slovenska občina meri sedem kvadratnih metrov. Torej je po njenem mnenju cela občina v velikosti majhne sobe.

Trnovo in Murgle občini?

Ko je bilo spet govora o prehodu iz občine v občino v času epidemije, pa je morala očitno ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan gledati na zemljevid in študirati, ali so Murgle in Trnovo občina. “Cesta, kjer živim sama, ki je meja med Trnovim in Murglami, ali je to še ista občina, moram gledati na zemljevid. To ni normalno, da se s takšnimi banalnimi stvarmi ukvarjajo v času epidemije.” Sama sicer trdi, da je šlo za sarkazem, a naj spomnimo, da je ministrica že opozorila nase s skromnim znanjem na kvizu Lepo je biti milijonar, ko ni vedela, katera reke teče skozi Kočevje. Prav tako ni vedela, v kateri sosednji državi živi največ Slovencev. Na koncu se je s številnimi pomočmi komaj prebila do 300 evrov, ki jih je podarila v humanitarne namene, saj je bila oddaja humanitarne narave.

 

 

Doktorica znanosti pa ima poleg skromnega splošnega znanja tudi težave s kulturo in etiko, saj se ob priložnosti srečanja z Janezom Janšo z njim ni želela rokovati. Se je pa objela z županom Zoranom Jankovićem, obremenjenim z očitki o spolnih uslugah farmacevtki, ki je potrebovala službo. Na volitvah je prejela manj kot 800 glasov, a je nato vseeno postala ministrica za pravosodje.

The post Ministrica ne pozna meja občin, poleg tega ob jahanju vodenje prepušča konju appeared first on Demokracija.

​Demokracija Piše: Sara Kovač (nova24tv.si) Včeraj so v državnem zboru razpravljali o predlogu zakona o povračilu glob zaradi kršitve covidnih odlokov. Koalicija se je opredelila do predloga, hkrati pa so postregli z izjavami, ki so naravnost, kot se je tudi na seji izrazila predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, butasti. Poleg tega, da je priznala, da
The post Ministrica ne pozna meja občin, poleg tega ob jahanju vodenje prepušča konju appeared first on Demokracija. Preberi več 

Pustite odgovor