• 22 maja, 2023

Janez Janša: Slovenija je vložila kandidaturo za članico VS na izrecno prošnjo ameriških in evropskih zaveznikov v EU in NATO

Janez Janša: Slovenija je vložila kandidaturo za članico VS na izrecno prošnjo ameriških in evropskih zaveznikov v EU in NATO

Piše: B.S.

»Slovenija je vložila kandidaturo za članico VS UN na izrecno prošnjo ameriških in evropskih zaveznikov v EU in NATO, ki nudijo slovenski diplomaciji vsestransko pomoč pri zagotavljanju podpore v Generalni skupščini OZN,« je v sporočilu na Twitterju zapisal Janez Janša.

Tekmica Slovenije je Belorusija, ki je zaradi sodelovanja s Putinovim režimom v OZN skorajda osamljena. Janša je zapisal, da že leto dni resolucije, ki obsojajo Putinovo agresijo, na glasovanjih v generalni skupščini dobivajo tudi preko 140 glasov podpore, medtem, ko jih nasprotni tabor Rusije in Belorusije zbere enomestno število. Za sedež v Varnostnem svetu je potrebno 129 glasov, kar pomeni, da bi morala biti Slovenija gladko izvoljena.

Janša je zapisal, da bi Slovenija izgubila glasovanje zgolj v primeru, če bi zavezniki obupali nad nami, kar pa se lahko zgodi le, če bi zaznali močna pro ruska stališča.

In odkrita pro ruska stališča Kučana in Türka, ki sta predlagatelja aktualne predsednice države Nataše Pirc Musar in ki dejansko usmerjata vlado RS, tuji diplomati v Sloveniji težko spregledajo. Kot tudi težko spregledajo vladno odkrito spogledovanje s totalitarizmom Putinovega tipa, ki se kaže v čaščenju diktatorja, enopartijskega režima in ukinjanju Dneva spomina na žrtve tega režima.

Zaradi tega prihaja do informacij, da potekajo dogovarjanja o nadomestilu za Slovenijo, namesto Slovenije bi bila v Varnostni svet izvoljena država, ki ji bodo zvezniki v Natu in EU bolj zaupali kot Sloveniji. Šlo naj bi celo za državo, ki še sploh ni članica EU, a ji zavezniki bolj zaupajo kot neokomunistični vladi v Ljubljani.

Janša je še zapisal, da v primeru takšne blamaže pričakujejo ne le odstop zunanje ministrice Tanje Fajon, ampak celotne vlade RS.

Slovenija je vložila kandidaturo za članico VS @UN na izrecno prošnjo amriških in evropskih zaveznikov v EU in @NATO. Ki nudijo slovenski diplomaciji vsestransko pomoč pri zagotavljanju podpore v Generalni skupščini OZN.

Konkurenca Sloveniji je Belorusija. Že leto dni… pic.twitter.com/wi6j1cHjCA

— Janez Janša (@JJansaSDS) May 22, 2023

The post Janez Janša: Slovenija je vložila kandidaturo za članico VS na izrecno prošnjo ameriških in evropskih zaveznikov v EU in NATO appeared first on Demokracija.

​Demokracija Piše: B.S. »Slovenija je vložila kandidaturo za članico VS UN na izrecno prošnjo ameriških in evropskih zaveznikov v EU in NATO, ki nudijo slovenski diplomaciji vsestransko pomoč pri zagotavljanju podpore v Generalni skupščini OZN,« je v sporočilu na Twitterju zapisal Janez Janša. Tekmica Slovenije je Belorusija, ki je zaradi sodelovanja s Putinovim režimom v OZN
The post Janez Janša: Slovenija je vložila kandidaturo za članico VS na izrecno prošnjo ameriških in evropskih zaveznikov v EU in NATO appeared first on Demokracija. Preberi več 

Pustite odgovor